Generar oportunitats, responsabilitat compartida!

Els ajuntaments estem a primera línia i tenim una relació molt estreta amb la ciutadania. El fet de ser l’administració més propera a les persones ens permet conèixer les necessitats dels veïns i veïnes de primera mà. És un gran avantatge i a la vegada un repte majúscul perquè ens obliga a arribar a molts més àmbits dels que ens correspondrien en la majoria de casos per falta de competències o bé per la limitació de recursos. En aquest sentit, generar noves oportunitats és una obligació per a qualsevol administració, tot i les dificultats. A Sant Vicenç de Castellet hem aconseguit inserir al mercat laboral disset usuaris del servei d’Ocupació des de principis d’any. La xifra pot semblar simbòlica, però ajudar disset persones a tenir una feina amb tot el que això comporta ens fa sentir orgullosos. Tenir feina és bàsic per a qualsevol persona i aporta estabilitat en una societat que hem de mantenir cohesionada.

 

El municipi redobla els esforços per lluitar contra la desocupació i les darreres xifres d’atur ens indiquen que la tendència positiva s’accentua. La taxa d’atur baixa i se situa al 17,43% de la població activa. Ara hi ha 116 persones menys que busquen feina respecte l’any passat. L’Edifici Impuls esdevé una eina molt valuosa com a centre de referència per a les empreses del municipi que necessitin cobrir demandes de feina i per a tots els veïns i veïnes que cerquen una oportunitat.

 

De la mateixa manera que les persones han de ser proactives per buscar una oportunitat laboral, les administracions hem de fer tot allò que estigui a les nostres mans per ajudar a obrir portes. Cal accentuar el nostre paper aglutinador i de lideratge per fer les coses fàcils a les empreses del territori. Una administració menys burocràtica ajuda les empreses i les persones amb idees a anar endavant. I aquí és on es generen les oportunitats, que finalment ens permeten tenir una societat més cohesionada i avançada. Vetllar i estar-hi a sobre és la nostre responsabilitat. El repte és massa important per mirar cap a una altra banda.

About Joan Torres Pérez

Alcalde de Sant Vicenç de Castellet

09. setembre 2016 by Joan Torres Pérez
Categories: General | Tags: , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.