Mereixem més!

Durant les properes setmanes començaran unes altres obres (hem perdut el compte ja!) a la maleïda carretera C-55 al tram entre Manresa i Castellbell i el Vilar. Constato amb decepció que no es tracta pas del desdoblament de la carretera, sinó de tot un seguit d’accions amb la voluntat de millorar la seguretat d’un tram que es col·lapsa pràcticament cada matí i que continua essent massa perillós quan la pluja fa acte de presència.

 

Llegeixo amb interès que s’instal·laran una vintena de senyals de missatge variable per indicar-nos l’estat de la carretera, les restriccions de trànsit i les possibles incidències. No puc evitar pensar que ens tornem a quedar curts. El territori mereix molt més que tot aquest seguit de pedaços que s’han anat multiplicant els darrers anys. El Bages demana de manera unànime el desdoblament de la C-55 i de moment només es fan actuacions menors. Col·locar una mitjana segur que ha evitat col·lisions frontals, però tot el que no sigui desdoblar la carretera o alliberar els peatges de l’autopista són solucions que no estan a l’alçada. Continuem tenint una carretera estreta, sense escapatòries en molts trams i sovint convertida en un embut.

 

La C-55 continua essent el principal nus de comunicacions de la comarca, tant pels desplaçaments interns com per la gent que entra o surt del territori. Les xifres de densitat de trànsit així ho indiquen. El Bages es mereix disposar d’una carretera segura a l’alçada de les nostres necessitats. Som una comarca que continua en una situació precària en matèria d’infraestructures. Els dèficits de les dues línies de tren són històriques i no hi ha manera de solucionar-les. És trist perquè acumulem els mateixos temps de trajecte que fa més de 100 anys! La situació s’agreuja perquè l’autopista està infrautilitzada i ens maregen amb mil i una excuses per conèixer fil per randa els detalls de la concessió.

 

Catalunya pateix un dèficit crònic en inversió en matèria d’infraestructures. Els diferents governs espanyols han menystingut una de les àrees més riques del sud d’Europa i els problemes s’han anat agreujant. La sentència de l’Estatut, la negativa a tenir un concert que ens permeti gestionar els nostres propis recursos i un Estat espanyol cada vegada més centralitzat ens han acabat deixant en una situació precària. Si des de Madrid es neguen a apostar pel Corredor Mediterrani sense complexos i de manera decidida què podem esperar de la C-55?

 

Estem decebuts i empipats, però no ens cansarem de reivindicar el que considerem just i necessari pel territori. Persistirem i anirem on calgui a fer escoltar la nostra veu. Tenir un carretera 100% segura és de justícia!

david-1

Foto regio7.cat

About Joan Torres Pérez

Alcalde de Sant Vicenç de Castellet

06. octubre 2016 by Joan Torres Pérez
Categories: General | Tags: , , | 1 comment

One Comment

  1. Felicitats Alcalde, per la claredat i la valentia en exposar el problema que estem patint des de fa anys, tants que hi ha hagut temps per tenir alternança en els governs municipals, comarcals i sobretot en la Generalitat, sense que s’hagi avançat gens en la solució d’aquest problema.
    Va quedar clar n’estàveu farts!, quan tot un seguit de dirigents polítics veu firmar un manifest al peatge de l’autopista. A través de la Plataforma No+morts a la C-55 hi ha gent que es mobilitza quan hi ha accidents mortals, però possiblement, cal una resposta, en aquest sentit, més contundent a la deixadesa de l’administració i també una actuació política promoguda des del nivell més proper al problema, els ajuntaments. Aquí no hi ha colors polítics, hi ha un problema que afecta a milers i milers de persones, que entre tots hi hem de posar solució. De ben segur que si ens demaneu implicació, trobareu molta gent disposada a mobilitzar-se. Quan comencem ?

Leave a Reply

Required fields are marked *


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.