Civisme: responsabilitat de cadascú

La Generalitat ha posat en marxa la nova campanya ciutadana per fomentar el reciclatge a tot el país amb un missatge més contundent i directe. L’objectiu és arribar a aquelles persones que es resisteixen a reciclar plantejant-los quin país deixaran als seus fills. Es busca fer-los reaccionar i augmentar de manera progressiva els índex de reciclatge que al conjunt de Catalunya freguen el 40%. Tot i que no s’arriba al dramatisme de les campanyes de trànsit, és evident els nous anuncis són més efectius, et fan reflexionar i et toquen la fibra. Tot plegat en un tema com el reciclatge, que fins ara es presentava de manera amena, didàctica i amb cançons i melodies més aviat infantils.

 

Al nostre poble hem recuperat la figura de l’agent cívic per millorar els índex de reciclatge i evitar també l’abandonament dels residus voluminosos al carrer. Cada setmana ens toca recollir mobles, sofàs i electrodomèstics que han estat abandonats de manera indiscriminada. A Sant Vicenç de Castellet els índex de recollida selectiva se situen al 33%, 7 punts per sota de les mitjanes catalana i comarcal. L’agent cívic informa els veïns per resoldre’ls dubtes i fomentar el reciclatge.

 

Cal una reacció urgent de tots plegats en molts dels àmbits que compartim que, ens afecten en el dia a dia i que en el fons diuen molt de nosaltres. Fer cas a les senyals de trànsit, respectar les persones grans, tenir cura dels infants, cuidar els nostres carrers i places, vetllar pel nostre entorn i patrimoni, etc. La llista és llarga, però val la pena reflexionar-hi. Sovint es demana a les persones que tenim responsabilitats públiques més vigilància, neteja i recursos. Reconec que la majoria de les demandes són coherents, però moltes vegades tenen la seva explicació en l’incivisme d’algunes persones que decideixen malbaratar recursos públics i actuar des d’un punt de vista egoista.

 

En el fons el civisme depèn de l’educació i la responsabilitat de cadascú. Fer partícip el màxim nombre de gent és un repte que hem d’afrontar totes les administracions. No ens cansarem de fer pedagogia i de promoure uns valors que defensin el bé comú. Si tenim cura d’allò públic els resultats es noten i tots plegats guanyem en benestar. Tenir uns carrers i parcs més nets, un entorn més sa o ser més cívics a la carretera repercuteix en la qualitat de vida dels nostres fills. Reaccionar és més necessari que mai, Sant Vicenç de Castellet s’ho val!

foto_voluminosos

 

About Joan Torres Pérez

Alcalde de Sant Vicenç de Castellet

09. novembre 2016 by Joan Torres Pérez
Categories: General | Tags: , , , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.