Vetllant per l’eficiència dels serveis públics

Des de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet hem aprovat un nou contracte per a l’explotació del servei d’abastament d’aigua. Els canvis aprovats per unanimitat al ple del consistori del passat mes d’abril permetran un estalvi del 22% dels rebuts de tots els veïns i veïnes. En un context on encara hi ha moltes persones que els costa arribar a final de mes ens sembla bàsic que les administracions públiques siguem capaces d’alleugerir la pressió fiscal en la mesura de les nostres possibilitats. En l’àmbit domèstic tots i cadascun de nosaltres vetllem pels serveis que contractem i analitzem el cost que tenen, estant sempre al cas de noves oportunitats. Pensem que des dels Ajuntaments també tenim l’obligació de cercar uns serveis més eficients i beneficiosos per al conjunt de la ciutadania. L’abastament d’aigua és clarament un dels serveis universals dels quals se’n beneficia el conjunt de la població. Aconseguir un estalvi mitjà superior al 20% ens sembla significatiu perquè beneficia de manera lineal a totes les llars.

 

Fer aquest canvi de concessió no ha estat senzill perquè arrossegàvem una dinàmica iniciada des de l’any 1976 i que continuava vigent en l’actualitat. Des dels Ajuntaments massa sovint hem de conviure amb la burocràcia, els tràmits i els detalls més insignificants que, en general, allarguen els processos mesos i mesos. Per això aconseguir fer possible un nou contracte públic que trenqui amb les inèrcies del passat no és gens fàcil.

 

La majoria d’alcaldes i regidors dediquem uns anys de la nostra vida a servir des dels ajuntaments i, en paral·lel, actuem professionalment des de l’àmbit privat. Per això ens xoca que la burocràcia alenteixi els projectes i les millores que ens demana la gent que ens atura pel carrer. Fer les coses fàcils i ràpid, sona bé, però és complicadíssim. Mentre procurem acostumar-nos-hi vetllarem per oferir uns serveis públics eficients i de qualitat.

About Joan Torres Pérez

Alcalde de Sant Vicenç de Castellet

25. maig 2017 by Joan Torres Pérez
Categories: General | Tags: , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.