Una Festa per viure-la

El juliol és sinònim de Festa Major a Sant Vicenç de Castellet. Som a punt d’entrar en un dels mesos més especials justament per això, perquè durant uns dies el poble batega fort abans que la majoria marxi uns dies de vacances. Deixem enrere una primavera intensa amb la Fira del Vapor i el Ball de Gitanes amb ganes de tornar a sortir al carrer, compartir bons moments amb la nostra gent i viure la festa. Aquest any una de les novetats fa referència a l’estrena de l’exposició Orgullos@s de SVC en què una vintena de veïns i veïnes expressen el seu sentiment de pertinença al poble a través de retrats de gran format.

 

Perquè la Festa Major permet deixar enrere els hàbits més quotidians de banda, allargar el dia, oblidar el rellotge a casa i exprimir els vespres d’estiu. La festa també és un homenatge a la cultura popular i als elements de la imatgeria més propis. Els gegants, el correfoc amb la Llegenda de Castellet, la recuperació de l’acte de pubillatge, les danses, el castell de focs o les havaneres són només alguns dels moments més emblemàtics. Les entitats s’aboquen per aportar el seu gra de sorra i donar més personalitat als actes fent-se seva la festa. La seva participació és indispensable per al bon funcionament del programa.

 

Justament pel que fa al programa, estem convençuts que hi ha almenys un acte pensat per a tots i cadascun de vosaltres. Des de la regidoria de Cultura i Festes s’ha treballat de valent per confeccionar el programa d’actes. La festa és diversa i plural, adreçada a tots vosaltres. La vostra participació és el millor indicador que la festa us agrada i que anem pel bon camí.

 

La Festa Major a Sant Vicenç de Castellet és sinònim de participació, civisme, alegria i bon rotllo. Aquests són els valors que hem de procurar preservar. Sortiu, gaudiu i passeu-ho bé, molt bona Festa Major i bon estiu!

About Joan Torres Pérez

Alcalde de Sant Vicenç de Castellet

22. juny 2017 by Joan Torres Pérez
Categories: General | Tags: , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.