Octubre: barreja de sensacions!

Una vegada més i com no podia ser d’una altra manera el nostre poble ha respòs i ha viscut amb intensitat un mes d’octubre que està essent emocionant, angoixant i trist a la vegada. És emocionant veure i viure la capacitat de resposta cívica i participativa d’una gran majoria de la ciutadania. Però no podem amagar que ens envaeixen sentiments d’angoixa, tristesa i impotència per la repressió de l’Estat, tant en l’àmbit judicial, com en l’ús de la violència per part dels cossos de seguretat espanyols.

 

Des de Sant Vicenç de Castellet també vam participar activament al referèndum de l’1 d’octubre. Va ser una jornada heroica en molts sentits. La majoria de veïns i veïnes estàvem il·lusionats de poder votar, però al mateix temps teníem por per les brutals càrregues policials als municipis veïns de Castellgalí, Sant Joan de Vilatorrada, Callús o Fonollosa. A través dels telèfons mòbils ens arribàvem imatges duríssimes de les violència de la Guàrdia Civil a la comarca agredint gent pacífica. No podíem evitar pensar que en algun moment o altre ens podia passar a nosaltres. El comportament dels nostres veïns i veïnes va ser exemplar, responent a la dignitat col·lectiva sempre expressant-nos democràticament i defensant els col·legis electorals del poble.

 

Al final del dia vam respirar tranquils, però la impotència i la ràbia de veure les agressions impunes als nostres conciutadans amb l’excusa de requisar urnes no ens va deixar dormir. Som un poble viu, despert i que comparteix l’anhel d’una immensa majoria de catalans i catalanes que demanen poder votar.

 

Persistirem en les mobilitzacions cíviques i pacífiques perquè considerem injust que no se’ns deixi votar, com han acabat fent tants i tants altres països. Per dignitat, coherència i responsabilitat defensarem els nostres ideals allà on faci falta. La repressió i la por no podran vèncer un anhel col·lectiu que és transversal i potent.

About Joan Torres Pérez

Alcalde de Sant Vicenç de Castellet

19. octubre 2017 by Joan Torres Pérez
Categories: General | Tags: , , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.