Aconseguir un poble més amable!

El nostre municipi s’ha afegit aquests darrers mesos de l’any al projecte Viles Florides que planteja posar en valor les millores del patrimoni natural i paisatgístic de Sant Vicenç de Castellet. Es tracta d’una iniciativa de país, que funciona amb èxit a ciutats com Sitges, per exemple, i pensem que diu molt com a poble. Indica que tots plegats, Ajuntament i veïns i veïnes som sensibles i ens agrada tenir uns espais públics cuidats i amb detalls que ens fan sentir orgullosos.

 

Darrerament hem posat a disposició de tots els veïns i veïnes un nou espai públic de 1.500 metres quadrats al bell mig del municipi. L’antic pati de les Escoles Velles ha estat transformat en un espai lúdic, pensat per al descans de les persones adultes i el joc dels infants. És un parc fantàstic, que ens permet guanyar espais públics en què les persones són protagonistes. Un altre bon exemple és l’espai de parc infantil adequat al carrer Montserrat Roig, a tocar de l’escola Puigsoler. Un indret pensat per als infants amb unes vistes fantàstiques a Montserrat. Us comento aquestes dues actuacions perquè em sembla que identifiquen quin tipus de poble som. Ens agrada dibuixar nous espais pensats per a les persones i amb detalls especials. Les lletres gegants del parc de les Escoles Velles tenen sentit i potser es convertiran en un nou símbol de Sant Vicenç de Castellet.

 

Tenir un poble més amable és responsabilitat de tots i totes. Respectar les normes de convivència o l’educació i ser responsables en la gestió dels residus és bàsic, però també cal que l’Ajuntament continuï treballant per habilitar nous espais lúdics. Sovint no es tracta de fer grans inversions, sinó més aviat tenir els ulls oberts i entendre l’urbanisme al servei de la gent. Continuarem en aquesta direcció perquè val la pena preservar els espais públics, aquells on la gent s’hi sent còmode i fa poble.

 

About Joan Torres Pérez

Alcalde de Sant Vicenç de Castellet

20. desembre 2017 by Joan Torres Pérez
Categories: General | Tags: , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.