Castellet, superem etapes!

Els grans projectes vitals solen tenir una durada imprevisible i sovint més llarga del què ens imaginàvem en un primer moment. El camí sol fer un munt de revols, però amb el convenciment d’anar-los superant arriba un dia en què et gires i veus que, malgrat que encara queda un gran recorregut, has fet un avanç important. És just aquí on ens trobem amb el projecte de rehabilitació de Castellet. En aquests primers tres mesos d’any els operaris han consolidat el talús de l’ermita i la casa de l’ermità. Es una iniciativa complexa per la seva dificultat tècnica i integral perquè proposem la rehabilitació complerta del conjunt patrimonial de Castellet.

 

Ja fa un parell d’anys que vam començar un projecte que ha superat les primeres etapes, però encara té un llarg camí per recórrer. Les primeres passes van ser l’enderroc de les naus annexes que no tenien valor patrimonial i les prospeccions arqueològiques inicials, que darrerament han continuat. La intenció és avançar les obres l’any vinent amb la rehabilitació de l’ermita i, més endavant, arranjar la torre com a espai de mirador públic. Finalment, també s’adequaran els accessos i s’actuarà a la masoveria per facilitar que el conjunt patrimonial, declarat bé cultural d’interès nacional, recuperi el seu esplendor.

 

Per fer-ho possible comptem amb la col·laboració de diferents administracions, que han cregut en el projecte des del primer moment. Des de l’Ajuntament hem transmès il·lusió i passió per recuperar un dels nostres símbols. Es tracta d’un projecte transversal que també requereix la implicació de tots vosaltres. Cal que us el feu vostre, participeu i ajudeu a donar-li sentit. Segur que quan estigui acabat i pugem a Castellet tindrem una sensació reconfortant i la impressió d’haver fet justícia.

 

About Joan Torres Pérez

Alcalde de Sant Vicenç de Castellet

28. març 2018 by Joan Torres Pérez
Categories: General | Tags: , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.